Pagina's

maandag

Interview Genneper Hoeve

We hebben een interview gedaan met de boerin van de Genneper Hoeve, Miriam, en een medewerker van de Genneper Hoeve. In het filmpje zie je eerst wat beelden op de boerderij, hoe het er ongeveer uitziet. Ze hebben er kippen, varkens, koeien, akkers met graan en ze telen biologische groenten, en ook hebben ze een kaasmakerij.






Klik op deze link om het filmpje te bekijken:



Je kunt er gewoon naartoe gaan en zien hoe de boer(in) en hun medewerkers hun werk doen. Ook kun je biologische producten kopen in de boerderijwinkel. In het filmpje zie je eerst een medewerker van de Genneper Hoeve vertellen over de boerderij, en daarna zie je een interview van ons met de boerin. Na het interview laat ze nog de keurmerken zien waaraan je kan zien dat een product biologisch goedgekeurd is.


Eko is het Nederlandse keurmerk, en het groene blaadje is het keurmerk voor Europa.
Dit is het Demeter keurmerk. In het filmpje wordt hier meer over verteld.
Verder is het zo dat bij de Genneper Hoeve de dieren compleet zijn, en ze hebben de ruimte die ze nodig hebben en kunnen naar binnen en naar buiten wanneer ze maar willen. Daardoor hebben ze minder dieren dan een gemiddelde boerderij. Ze hebben zoveel dieren als past op de grond die ze hebben, dus niet te veel dieren in vergelijking tot de hoeveelheid weide. Hierdoor is de omgeving in evenwicht. Ook is de biologische boerderij minder schadelijk voor het milieu.

Op de biologische boerderij hebben ze een soort van kringloop: de koeien eten gras en hooi, dit poepen ze uit op stro en dat gebruiken ze weer als mest voor de planten. En die planten eet de koe weer op en zo gaat het door. Een biologische boerderij geeft dus telkens ook wat terug aan de boerderij

De dieren hoeven niks en doen gewoon de hele dag waar ze zin in hebben, waardoor ze geen stress hebben. Daardoor is bijvoorbeeld het kippenvlees veel lekkerder. Het is ook lekkerder doordat er niks van water of chemisch spul in het vlees is gespoten om het groter of mooier te laten lijken. Alles gaat via de natuurlijke weg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten